Δράσεις

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για το έργο, που σκοπό έχει να προστατεύσει κατοίκους και επιχειρηματίες, για να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα πλημμυρών, σαν και αυτά που κατεγράφησαν μετά την πρόσφατη θεομηνία.

Από την 1 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, κάθε Σαββατοκύριακο, από εθελοντές εκπαιδευτικούς της πόλης θα πραγματοποιούνται μετά τις 12 το μεσημέρι περιηγήσεις επισκεπτών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Π.Σκαλτσογιάννη και έγινε αποδεκτή τόσο από το ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, όσο και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής συνεχάρη τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, που χαρίζουν τη γνώση και την εμπειρία προς όφελος των άλλων χωρίς ανταλλάγματα.

Ενώ επιπλέον ανακοίνωσε πως σχεδιάζουν να έχουν δυναμική παρουσία, ως δήμος, στο κομμάτι των επισκέψεων στα μουσεία, αφού από το νέο χρόνο θα μπορούν όσοι έρχονται στην περιοχή, να βλέπουν 10 συνολικά μουσεία τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια του δήμου, μιας και ο πολιτισμός, όπως τόνισε ο Δήμαρχος προσφέρει στην ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής παραβρέθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης και στο “Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χειμώνα 2016-17” που μας χάρισε η Χορωδια Τριπολης.

Δώρα στα παιδιά που βρέθηκαν την Πέμπτη στην πλατεία Πετρινού μοίρασε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής και ο αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού αντιδήμαρχος κ.Βρέντας.

Με μια μοναδική εκδήλωση που άφησε πίσω της τις καλύτερες εντυπώσεις ο Δήμος Τρίπολης κήρυξε την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του.

To Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλης συνδιοργάνωσαν με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Εξωδικαστική επίλυση διαφορών».

 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, που συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προσομοίωση εμπορικής Διαμεσολάβησης