Δράσεις

Φοιτητές, μέλη της παράταξης "ΟΜΑΔΑ" επισκέφθηκαν την Τρίτη (22/112/106) τον Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της Τρίπολης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Βρέντας την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, αργά το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Τρίπολης αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες προκειμένου να βρεθεί χώρος για την στέγαση κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

Την Αρκαδία επισκέφθηκε η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Χαρά Κεφαλίδου.

Εποικοδομητικό και άκρως αποτελεσματικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ταξίδι που πραγματοποίησε πρόσφατα ( 10 - 13 Οκτωβρίου 2016 ) στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής.

O Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διοργάνωσε στην Πλατεία Άρεως την Παρασκευή το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Ανακύκλωσης.

5

Με βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά του παιχνίδια, τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν και έμαθαν για την ορθή χρήση του Μπλε Κάδου και των υλικών που δέχεται αλλά και τη σημαντικότητα της διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Τρίπολης έπαιξαν κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling και ψάρεψαν...σκουπίδια με στόχο να αγκαλιάσουν και να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους για ενεργό συμμετοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τότσης, είπε ότι «μέσα από ένα παιχνίδι, περνά το μήνυμα στα παιδάκια για την ανακύκλωση.

2

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ευχαρίστησε την ΕΕΑΑ και τον ΣΚΑΙ για την προβολή αυτής της δράσης και τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση της ανακύκλωσης, διότι αυτό επιστρέφει σε όφελος του πολίτη. «Δεν σταματάμε εδώ. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις ,για να σώσουμε το στίγμα μας ότι αν ανακυκλώνουμε σωστά, να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και παράλληλα θα υπάρχει μικρότερο κόστος για τον πολίτη.»

3

o Δημήτρης Κ. Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο μήνυμα του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Τρίπολης, τονίζοντας: "Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες μαζί με το Δήμο για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Η προσπάθεια που γίνεται εδώ από το Δήμο είναι πολύ σοβαρή και έχει αποτελέσματα. Αξίζει να πω πως την τελευταία χρονιά υπάρχει αύξηση των ποσοτήτων ανακύκλωσης πάνω από 20 τοις εκατό και αυτό είναι αξιοσημείωτο. Με την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή και με την ευαισθητοποίηση των πολιτών το ποσοστό θα ανέβει κι άλλο".

4

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διοργανώνει στην Πλατεία Άρεως την Παρασκευή, 14/10/2016 από ώρα 10.00 έως 14.00, το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Ανακύκλωσης.

Με βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά του παιχνίδια, θα ψυχαγωγήσει και θα μάθει στα παιδιά την ορθή χρήση του Μπλε Κάδου και των υλικών που δέχεται αλλά και τη σημαντικότητα της διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας θα παίξουν κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling, θα ψαρέψουν...σκουπίδια και παίζοντας θα «αγκαλιάζουν» και θα εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους για ενεργό συμμετοχή.

 Σας περιμένουμε!

Είσοδος Ελεύθερη.

Δράσεις_Λούνα_Πάρκ_Ανακύκλωσης