Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης θέλοντας να συμβάλλει στην σωστή ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εκδίδει οδηγίες – συμβουλές ώστε να αποφευχθούν πρόβληματα και πιθανοί κίνδυνοι. 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης θέλοντας να συμβάλλει στην σωστή ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εκδίδει οδηγίες – συμβουλές ώστε να αποφευχθούν πρόβληματα και πιθανοί κίνδυνοι. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 1. Προμηθευόμαστε υλικά θέρμανσης και τρόφιμα.
 2. Διαθέτουμε εργαλεία καθαρισμού για το χιόνι (φτυάρι, φαράσι κλπ) και αλάτι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αλόγιστη χρήση αλατιού σε τσιμέντο, πλάκες, μάρμαρα προξενεί σοβαρές ζημιές. Συνίσταται μόνο για άσφαλτο.
 3. Οι κτηνοτροφικές μονάδες να έχουν αποθέματα ζωοτροφών, νερού και ότι άλλο χρειάζονται για 15 μέρες αυτονομίας, το λιγότερο.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

 1. Τα αυτοκίνητα που θα πρέπει να κινηθούν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και οι οδηγοί να γνωρίζουν πώς τοποθετούνται.
 2. Οι μετακινήσεις που θα πραγματοποιούνται και δεν μπορούν να αναβληθούν, να γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή μέρα – νύχτα, γιατί ο πάγος θα είναι ισχυρός και διαρκής. Λόγω του συνδυασμού παγετού και χιονόπτωσης οι ρίψεις αλατιού ίσως δεν λειτουργήσουν στο ακέραιο.
 3. Οι μετακινήσεις να πραγματοποιούνται κυρίως από κεντρικούς δρόμους. Να αποφεύγονται δευτερεύοντες δρόμοι.
 4. Να μην γίνεται στάθμευση οχημάτων σε σημεία που θα κωλύεται η διέλευση εκχιονιστικών μηχανημάτων.
 5. Μην αφήνετε τα παιδιά ασυνόδευτα να κυκλοφορούν για την αποφυγή ατυχημάτων.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ – ΠΑΓΕΤΟΣ

 1. Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
 2. Αν μετακινείστε πεζοί, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών

 1. Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
 2. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 3. Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 4. Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 5. Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.
 6. Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
 7. Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).
 8. Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
 9. Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
 10. Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ

Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης

 1. Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.
 2. Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.

Όταν επικρατήσει το φαινόμενο οι πολίτες της Τρίπολης θα μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα προαύλια των κάτωθι εκκλησιών:

 • Αγία Αικατερίνη
 • Άγιος Τρύφωνας
 • Ταξιάρχες
 • Άγιος Δημήτριος
 • Άγιος Βασίλειος
 • Μεταμόρφωση
 • Αγία Βαρβάρα
 • Προφήτης Ηλίας

Επίσης, σε όλο το διάστημα υπάρχει αλάτι στην ΥΕΒ καθώς και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων

Αυτές είναι ορισμένες οδηγίες – συμβουλές που αν τις τηρήσουμε δεν θα έχουμε ατυχήματα και δυσάρεστα γεγονότα.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι σε πλήρη συνεννόηση και επικοινωνία τόσο με την Αστυνομία όσο και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Το τηλέφωνο που είναι στη διάθεση του κοινού για αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων, όπως πχ προβλήματα υγείας είναι το 2713 600 407.

ΘΕΜΑ : Δημοσίευση πινάκων κατάταξης για λήψη θέσεων λαϊκών αγορών στη Δ.Κ. Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ : (1) Η με αριθ. πρωτ. 19801/23-5-2016 προκήρυξη για πλήρωση κενών θέσεων στις λαϊκές

                        αγορές του Δήμου Τρίπολης.

                 (2) Η με αριθ. πρωτ. 27552/30-6-2016 Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής

                       Ανάπτυξης.

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπ΄αριθ. ΑΠΕΗΛ/οικ.187934/15.12.2016 Εγκύκλιος (ΑΔΑ: 758653Π8-7ΨΩ) που αφορά στην εφαρμογή της υπ΄αριθ. ΑΠΕΗΛ/οικ.187934/15.12.2016 υπουργικής απόφασης : «Ανάρτηση Οριστικού Πίνακα με τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε μια ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, για τα έτη 2010-2014,…»

Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Τρίπολης

θα βρίσκεται στο παλαιό Δημαρχείο της οδού Εθνικής  Αντιστάσεως 43,

όπου με μεγάλη χαρά θα δέχεται ευχές και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από τις 9.30 έως και τις 12.00.

Την Κυριακή 1η ημέρα του νέου Έτους και μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης θα ανταλλάξει ευχές με τους πολίτες στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης μας.

Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία!!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, παραμονή των Χριστουγέννων,  μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή σύνδεση το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά «Ο Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης του Σκρούτζ» που θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στις 20.30 από την Αρκαδική τηλεόραση αλλά και μέσα από το site του Δήμου Τρίπολης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tripolis.gr

Οι φίλες και φίλοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν από κοντά τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, παρακαλούνται να προμηθευτούν δελτίο προτεραιότητας από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρου τις εξής ώρες:

Σάββατο  24/12/2016 11.00 – 13.00

                                         16.00 -19.00